Obuoliai - ir maistas, ir vaistas

Spausdinti

Žmonės sako: "Vienas obuolys per dieną - ir mums nereikės eiti pas gydytoją". Obuoliai - tai vaisiai, kurių gydomosios ir profilaktinės savybės žinomos jau prieš kelis šimtmečius.

Gausūs dabartiniai tyrimai įrodė, kad obuolys - tai sveikatos šaltinis, nes jame daug cukraus, pektino, aminorūgščių, vitaminų, taip pat labai daug mineralinių komponentų. Mūsų proseneliai manė, kad iškeptas obuolys yra puikus karštį mažinantis vaistas. Ir tai tiesa. Šie vaisiai , taip pat ir jų sėklos, mažina temperatūrą.

Obuoliai veiksmingi ir organizmui nusilpus, padeda nuo gerklės skausmo, nudegimų. Kai negalime užmigti, reikėtų išgerti obuolių arbatos. Tikrai padės, nes toks obuoliuose randamo fosforo poveikis.

Obuoliai praverčia ne tik mūsų sveikatai, bet ir grožiui. Obuolių pektinai ir taninai- tikras odos išganymas. Iš jų daromos įvairiausios kaukės. Keptas ir sutrintas obuolys su medumi ir pienu valo odą. Žalias, sutarkuotas su odele - stangrina krūtis.

Obuolių sultys su trimis šaukštais vandens - puiki priemonė nuo pleiskanų. Tris kartus per savaitę jas reikia įtrinti į galvos odą.

Norintys suliesėti gali išbandyti obuolių dietą. Dvi dienas valgome tik tarkuotus obuolius, o trečią - dar ką nors lengvai virškinamo. Tai nuostabi dieta, kuri ne tik padės numesti nereikalingus kilogramus, bet ir išvalys iš organizmo toksinus.

Kad obuolių visada būtų virtuvėje turėtų pasirūpinti kiekviena šeimininkė. Mažai kas žino, kad tinkamai destiliuojant obuolių vyną, gaunamas konjako tipo gėrimas. Iš obuolių vyno galima paruošti aromatingą padažą. Juo tinka užpilti desertą, ryžius, makaronus ar košę. Puikų saldų patiekalą pagaminsime iš keptų obuolių, įdarytų riešutais, razinomis ir gvazdikėliais. Obuolių reikės ir raugiant kopūstus. Dedame juos tarp kopūstų sluoksnių ir užpilamė sūdytu vandeniu. Geriausiai tam tinka rūgštūs obuoliai. Kopūstai būna puikaus skonio ir kvapo.

Obuolių padažas
Sudėtis:

  • pusė šaukšto sviesto, druskos
  • 1 šaukštas miltų
  • 1 kilogramas vyne su cukrumi virtų obuolių

Pakepiname miltus su sviestu. Įpilame truputį šalto vandens ir išvirtų pertrintų obuolių. Viską pasūdome ir skoniui pagerinti įpilame šlakelį vyno.

Atsakomybės apribojimas. Interneto svetainėje pateikiama informacija yra informacinio pobūdžio ir neatstoja gydytojo, arba kito specialisto konsultacijos, todėl jos negalima naudoti diagnozuojant, arba gydant ligą.