Kakava mažina infarkto riziką

Spausdinti

Mokslininkų tyrimų duomenimis, saikingas saldumynų vartojimas gali pailginti gyvenimą. Įrodyta, kad kakavoje yra apie 600 cheminių dalelyčių, kurios mažina riziką susirgti vėžiu ir būti ištiktam infarkto.

Be to, tos dalelytės turi teigiamos įtakos imunitetui, mažina reumatinius skausmus ir švelnina stresą. Profesoriaus Chong M.Leee, mitybos specialisto iš Rhode Island universiteto, nuomone, kakava nekenkia ir daugumai žmonių, kurių laktozės virškinimas sutrikęs. Pusantro šaukštelio kakavos miltelių į stiklinę verdančio pieno padėjo išvengti vidurių pūtimo, spazmų ir kitokių laktozės netoleravimo požymių daugiau kaip pusei iš 35 tiriamųjų, kurių laktozės įsavinimas sutrikęs.

O šokolade, ypač karčiajame, juodame, yra daug geležies ir magnio. Kai pastarojo elemento organizmui trūksta, galima susirgti kraujo apytakos ligomis.

Be to, šokolade yra medžiagų, kurios gerina nuotaiką, taip pat padeda apsisaugoti nuo širdies kraujagyslių ligų ir vėžio.

Skystas šokoladas bus lengviau virškinamas, jei įsipilsime į jį pieno. Reikia žinoti, kad šokoladas vairuotojams kelyje pagerina reakciją, tuo pačiu mažina avarijų riziką.

Tačiau saldumynus reikia valgyti saikingai, kad nesustorėtumėm ir nepakenktumėm dantims.

Atsakomybės apribojimas. Interneto svetainėje pateikiama informacija yra informacinio pobūdžio ir neatstoja gydytojo, arba kito specialisto konsultacijos, todėl jos negalima naudoti diagnozuojant, arba gydant ligą.