Ką reikėtų žinoti apie kiaušinius

Spausdinti

Norint patikrinti, ar kiaušiniai švieži, reikia sumesti juos į didelį stiklainį su šaltu vandeniu.

Švieži liks ant dugno, o ne tokie švieži plūduriuos. Seni iškart iškils į paviršių.

Kitas būdas patikrinti kiaušinių šviežumą yra kiaušinio baltymo tikrinimas. Virtų šviežių kiaušinių baltymas yra šviesiai žalsvo atspalvio, o žalio šviežio kiaušinio baltymas būna tirštokas, panašus į drebučius.

Jeigu nesame tikri, kad kiaušinis šviežias, sumuškime jį virš tuščio indo, idant skubėdami neįmuštume į patiekalą sugedusio. Labai dažnai iš šaldytuvo išimti labai šalti kiaušiniai verdami sutrūkinėja. Kad taip neatsitiktų, storesnįjį kiaušinio galą galima švelniai subadyti aštriu smeigtuku bei pamažu atšildyti. O sušalusius kiaušinius bus galima vartoti, jeigu juos 4 valandas palaikysime šaltame vandenyje.

Norint, kad virtus kiaušinius galėtume lengvai nulupti, jiems verdant įberkime žiupsnelį druskos arba išvirusius nuplaukime šaltu vandeniu.

Atsakomybės apribojimas. Interneto svetainėje pateikiama informacija yra informacinio pobūdžio ir neatstoja gydytojo, arba kito specialisto konsultacijos, todėl jos negalima naudoti diagnozuojant, arba gydant ligą.