Cikorija – skani ir nebrangi

Spausdinti

Sultingi cikorijos lapai kiek kartoki, šiek tiek primena vyno skonį. Cikorijose daug vitaminų A, C ir B.

Be to, šioje daržovėje yra geležies, magnio, sieros ir kalio karbonato (potašo), kuris teigiamai veikia odos elastingumą ir didina pieno kiekį žindyvėms. Cikorijose taip pat daug mūsų kaulus stiprinančių kalcio ir fosforo. Ruošiant cikorijas pirmiausia reikia išmesti apgedusius lapus ir nupjauti gumbelius prie suaugusių lapų (pastarieji – kartūs). Ir visa cikorija kiek kartoka, bet mėgėjai kaip tik už tai ją ir vertina.

Atsakomybės apribojimas. Interneto svetainėje pateikiama informacija yra informacinio pobūdžio ir neatstoja gydytojo, arba kito specialisto konsultacijos, todėl jos negalima naudoti diagnozuojant, arba gydant ligą.